Ellende op ellende

“Naast alle ellende kom je nu nog meer ellende tegen. Verhoging van de benzineprijs, bustarief en dan ga je nog voedingsmiddelen, nog erger, niet kunnen permitteren. Ik zeg het je, er is geen drup gevoel naar ons als burgers toe”, zegt Lenny tijdens een gesprek tegenover de krant.

Hij is een hosselaar en heeft geen vast inkomsten. “Ik moet dagelijks op de hossel zijn zodat mijn gezin en ik het kunnen overleven. Als ouder probeer je het beste te doen voor je kinderen onderdak, voeding op tafel, kleding, ontspanning, het samenzijn, educatie en het beste boven alles te geven, maar deze regering laat het helemaal niet toe. Hoe voed je een kind op, hoe doe je het beste met alles eromheen, hoe kan je ervoor zorgen dat je kind iets goeds wordt in de maatschappij, met alles wat ons als ouders wordt aangedaan?”, vraagt Lenny zich af.

“Het is nu een bevestiging dat men geen land weet te regeren, geen voorbeeldfiguur kan zijn als vader van het land, noch als iemand die het land vooruit wil brengen. Wij worden juist gestraft en uitgebuit, we leven in de moderne slavernij.”

“Zolang er gezien wordt dat burgers een beetje blij zijn of zich gelukkig proberen te voelen worden er dingen gecreëerd om pijn boven alles te plaatsen”, zegt een ander burger. “Met deze verhogingen gaan velen zich niet vrij kunnen bewegen. Zelfs naar het werk gaan of hosselen gaat moeilijk zijn. Ik ben zelf ook iemand die meedoet met de verkoop langs de straat en zie, voel en weet hoeveel ik dagelijks moet tanken. Met die klein beetje die ik maak, dan ik niet eens de nodige dingen doen. Heb je daarnaast nog verzekering, vaste lasten, schoolbenodigdheden voor het nieuwe schooljaar, kleding, schoenen en nog veel meer, maar je kan niets doen. Ook al spaar je, maar op een punt wanneer je met je spaargeld dan doet wat je moet doen zie je weer een verhoging, dan gaat hetzelfde liedje door. Hoe het bustarief zo verhoogd is geworden, gaat het rijden van een taxi zelfs niet makkelijk zijn. Ik weet echt niet wat men van plan is te doen met ons”, aldus de burger.

”Als men niet weet wat zij moeten doen of niet weet hoe ze een land op een draaiende functie te brengen of vooruit, dan is het beter iemand anders de kans te geven die er wel weet van heeft. Vanaf de verkiezingen komen wij als burger ellende tegen.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: