De best verkochte voertuigen ter wereld per land.

De best verkochte voertuigen ter wereld per land
Elk land heeft andere voorkeuren voor goederen, en voertuigen zijn niet anders.

Consumenten in een dicht land geven misschien de voorkeur aan kleinere auto’s, terwijl landen met grote uitgestrektheid (en parkeerplaatsen) de weg vrijmaken voor grotere vrachtwagens. Evenzo kan ruig terrein voertuigen vereisen die zich snel kunnen aanpassen en schalen.

En het is ook de vraag welke fabrikant in het land heeft geïnvesteerd. Terwijl ’s werelds grootste autofabrikanten racen om consumenten in alle uithoeken van de wereld aan te trekken, bouwden ze fabrieken, hernoemden ze modellen en bouwden ze zelfs specifieke auto’s om aan de smaak van individuele landen te voldoen.

Deze infographic van Budget Direct Car Insurance belicht de best verkochte voertuigen ter wereld, met behulp van verkoopgegevens aan het einde van het jaar 2019.

Wat is het meest populaire voertuig in elk land?
Hoewel de kaart over de hele linie kan verschillen, is één ding zeker: de dominantie van Toyota.

De Japanse automaker – die ook jarenlang de meest waardevolle automaker ter wereld was voordat hij werd ingehaald door Tesla – had het best verkochte voertuig in 41 van de 104 landen bij elkaar.

Het had ook ’s werelds best verkochte voertuig in 2019, de Toyota Corolla, hoewel de sedan zelf alleen de eerste plaats innam in vijf landen.

Als bestseller in 16 landen was de Toyota Hilux-truck (ook bekend als de Toyota Pickup in Noord-Amerika) het topvoertuig in de meeste landen. Het heeft een opmerkelijk sterk marktaandeel op het zuidelijk halfrond, ook in Argentinië, Zuid-Afrika en Australië.

De andere constante factor was de kracht van lokale fabrikanten. Veel landen met grote autofabrikanten hadden lokale modellen als bestverkochte voertuigen, vooral in Europa.

Auto’s zijn de best verkochte voertuigen ter wereld
Dus waar geven autoconsumenten momenteel de voorkeur aan? Momenteel hebben auto’s een kleine voorsprong op vrachtwagens als de best verkochte voertuigen ter wereld.

Van de 104 landen waarvan de verkopen voor het onderzoek werden geteld, vormden kleinere auto’s die vaak werden geclassificeerd als ‘personenauto’s’ (inclusief sedans, hatchbacks en subcompacts) de meerderheid van de bestsellers, met 57 van de best verkochte voertuigen per land.

Ondertussen waren “lichte vrachtwagens” of “lichte bedrijfsvoertuigen”, waaronder vrachtwagens, SUV’s en bestelwagens, bestsellers in 47 landen.

Bestverkochte voertuigen per type
Hatchback: 12
Sedan: 25
Sedan/Wagon: 1
Subcompact: 19
SUV: 20
Vrachtwagen: 24
Bestelwagen: 3

Maar veranderende voorkeuren voor autoconsumptie drukken nu al hun stempel. De elektrische auto (EV) Tesla Model 3 was al het best verkochte voertuig in zowel Nederland als Noorwegen, en andere landen, zoals China, stimuleren consumenten om elektrische auto’s te kopen.

Dat houdt zelfs geen rekening met de vertraging van het reizen tijdens de COVID-pandemie, meer werknemers die op afstand gaan en de halfgeleiderdruk op autofabrikanten. Een echt post-COVID-wereld zal de kaart waarschijnlijk nog verder transformeren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: