Buatsi stopt Bolotniks in WBA Light-Heavyweight World Title Eliminator

Door William Lloyd: De ongeslagen lichte zwaargewicht-mededinger Joshua Buatsi (15-0, 13 KO’s) scoorde zaterdagavond een knock-out overwinning in de 11e ronde op #3 WBA Ricards Bolotniks (18-6-1, 8 KO’s) in het Matchroom HQ in Brentwood, Essex.

De 2016 Olympische Buatsi, 28, liet Bolotniks vallen met een grote rechterhand in de 11e ronde om de knock-out te krijgen. Bolotniks was te gekwetst om weer op te staan ​​en scheidsrechter Howard Foster legde op dat moment de wedstrijd stil.

In de zesde ronde liet Buatsi Bolotniks vallen met een grote linkse hoek op het hoofd die hem pijn deed. Nadat hij weer op de been was, werd Bolotniks, 30, met vernietigend vuur geconfronteerd door Buatsi, die in feite alles leegmaakte wat hij had om hem daar weg te krijgen.

Buatsi slecht vergast na de zesde ronde
Helaas kon Buatsi het niet doen en hij vergastte de volgende twee ronden, niet in staat om Bolotniks bij te houden in de zevende en achtste ronde. Buatsi behaalde echter zijn tweede overwinning vanaf de negende en bleef domineren als voorheen, waarbij hij de Letse naar believen met prikken raakte.

Toen Bolotniks schoten gooide, landde hij goed. In de eerste ronde nagelde hij Buatsi met een enorme rechterhand in de laatste seconden die veel jagers zou hebben laten vallen.

In de 8e ronde werd Buatsi bestraft door de scheidsrechter voor het gooien van een lage slag. Hij had het hele gevecht laag gegooid en de scheidsrechter had hem ruimschoots gewaarschuwd voordat hij hem uiteindelijk een punt gaf.

Interessant genoeg bleef Buatsi zelfs na de puntenaftrek lage klappen uitdelen, maar de scheidsrechter liet het passeren.

Over het algemeen was dit een goede maar verre van een geweldige prestatie van Buatsi. Hoewel hij uitstekende kracht en een mooie stootvariatie liet zien, was hij tijdens het gevecht heel gemakkelijk te raken.

error: Kopiëren mag niet!