Joe Cordina blaast Hernandez weg in 53 seconden

Joe Cordina gaf aan dat zijn handblessureproblemen achter hem lagen toen hij Joshuah Hernandez uit Chicago in slechts 53 seconden wegblies in Eddie Hearn’s Fight Camp, waarbij hij de Amerikaan op zijn rug legde met een woeste rechterhand.

De voormalige Europese amateurkampioen van Wales – een Olympiër in 2016 – heeft een stop-startcarrière gehad en heeft slechts 12 gevechten in meer dan vier jaar als professional gepast. Een langdurige blessure aan zijn rechterhand is de afgelopen drie jaar het grootste probleem geweest en hoewel de Welshman deze week verklaarde dat hij dit jaar hoopt te boksen voor een wereldtitel, lijkt dat tijdschema ambitieus op zijn huidige traject.

Nadat hij in maart op Wembley moeite had om Faroukh Kourbanov te passeren, zijn eerste gevecht sinds een handoperatie, was het belangrijkste voor Cordina om indruk te maken en een beetje opwinding in zijn carrière te blazen. Dat deed hij hier in stijl door te winnen in de eerste ronde.

Op zoek naar de bovenhandse rechts vanaf de openingsbel, duurde het niet lang voordat de gaten in de verdediging van Hernandez open gingen. Een linker prik en een harde rechterhand en neer ging Hernandez voor scheidsrechter Lee Every’s volledige telling.

“Ik heb in de sportschool geduwd en dat was te zien op de vechtavond,” zei Cordina. “Het was een geslaagd kamp en een geslaagde avond. Ik ben door het Britse niveau heen en nu wil ik door naar het wereldniveau.”

error: Kopiëren mag niet!