Viering 75e Onafhankelijkheidsdag van India

De Ambassade van India, in Paramaribo vierde ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ ter gelegenheid van de 75e Onafhankelijkheidsdag van India op zondag 15 augustus 2021.

Ambassadeur Balachandran hees de nationale vlag tijdens een ceremonie op het terrein van de Ambassade, gevolgd door een lezing van de toespraak van de president van India.

In een aparte toespraak sprak de ambassadeur vervolgens over diverse programmas van de Indiase overheid waaronder de ICCR / ITEC-beurzen, Pravasi Teerth Darshan Yojana en Bharat Ko Janiye Quiz-programma’s en moedigde de mensen van Suriname aan om zoveel mogelijk te profiteren van deze programma’s.

Dit alles werd gevolgd door enkele patriottische liederen door zangstudenten van het Swami Vivekananda Cultureel Centrum. Een Indiase keuken was ook onderdeel van deze speciale ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’, welke vanaf nu twee jaar lang zullen duren.

Drie DNA leden, te weten Roy Mohan, Sham Binda en Rui Wang, enkele genodigden, ambassademedewerkers en hun familieleden waren aanwezig, volgens de richtlijnen van Covid-19. De Indiase gemeenschap in de geaccrediteerde landen, Barbados, St. Lucia en St. Vincent en de Grenadines namen ook live deel aan de vieringen via Facebook en youtube en vierden de evenement ook afzonderlijk mee.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: