Sportvelden voor ontwikkeling en trainingen

Niet alle wijken of buurten hebben een sportveld voor kinderen of jeugdigen om te ontspannen. Enkele tieners geven aan dat zo’n ontspanningsplek wel leuk zou zijn in de buurt.

“Wij als jongeren hebben die ontspanning ook nodig. In de stad hangen of voor winkels of in de omgeving van ouderen is niet zo leuk. Misschien voor de grotere kinderen, maar niet voor mij”, zegt Justin tijdens een gesprek tegenover de krant. “Naast het leren van lessen wil ik vaak genoeg ook sporten. Gamen of voor een televisie zitten laat mij nu wel balen. Heb ik door de hele lockdown al gedaan”, aldus Justin.

Bart geeft aan, dat hij een verre afstand moet afleggen voor hij een sportveld tegenkomt. “Mijn moeder vind het niet leuk dat ik alleen ga, dus ik moet vaak genoeg ook wachten op haar voor ik naar de sporthal ga. Maar mijn zusje vind het niet zo leuk, want voor haar is er niets te doen. Dus mijn moeder moet dan rondrijden om een plek te zoeken waar mijn zusje en ik samen kunnen genieten en dat is weer een groter afstand om af te leggen. Dus dat doen wij een keer in een maand”, zegt Bart.

“Het zou toch leuk zijn als er sportvelden konden komen in verschillende wijken? Zo kunnen we enkele kilo’s kwijtraken en train je juist meer jongeren om mee te doen met de Olympische Spelen dat zou toch een goede investering zijn en ontwikkeling naast studie.”

Lege percelen

Een andere tiener geeft aan, dat lege percelen vaak genoeg in gebruik worden genomen door zijn groep in hun omgeving. “Wij zijn niet de enige, ook klasgenoten en familieleden van mij doen hetzelfde. Je ziet percelen vaak genoeg voor een lang termijn leeg staan. Wij maken het gedeelte schoon dat wij nodig hebben en genieten van onze sport. Ook heb je enkele buurtmensen die zelfs het initiatief nemen om te maaien voor ons. En dat enkele ouders zelf ook komen ontspannen of trainen. Maar, dat kan je vaak genoeg niet blijvend doen. Zo gauw de eigenaar erachter komt, krijgen wij een waarschuwing dat het niet meer mag. Maar, anderen vinden het wel voordelig, kinderen zijn zo bezig en hun plek wordt onderhouden. Dus niet alleen jongeren ook volwassenen zouden zo een sportveld goed vinden in hun woonwijk.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!