Politiebericht over neerschieten verdachte van twee moorden

De 28-jarige vuurwapengevaarlijke verdachte C.A., meer bekend als ‘Bad Ranki’, is woensdagmorgen 11 augustus door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de Floralaan aangehouden. Om zijn aanhouding mogelijk te maken was de politie genoodzaakt vuurwapengeweld te gebruiken. Daarbij werd de verdachte in beide benen geraakt, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 13 augustus.

Bij het zien van de politie maakte de man zich uit de voeten waarna de politie gericht op hem schoot. Op hem werd een illegaal vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen en inbeslaggenomen.

C.A. wordt in verband gebracht met twee moorden. In het eerste geval gaat het om de 50-jarige ex-politieman Manodjkoemar Mohan, die op vrijdag 22 januari 2020 in de Welgedacht-A weg tijdens een worsteling met twee rovers werd neergeschoten. In het tweede geval gaat het om het doodschieten van de 33-jarige Delano Tobito voor een woning aan de Nieuwzorgweg.

C.A. is onder politiebewaking opgenomen in een ziekeninrichting. Na overleg met het Openbaar Ministerie is deze verdachte in verzekering worden gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: