Klein Henar verhit om gebrek aan water

40 tot 60 vrouwen hebben donderdag geprotesteerd bij de Henar brug in het district Nickerie. De brug over de Nickerierivier werd afgesloten, omdat de gemoederen van de bewoners van Klein Henar verhit waren. Met behulp van onder meer een Regio Bijstands Team Unit van de politie kon de groep worden gekalmeerd.

De bewoners zijn verhit, omdat zij al twee maanden geen druppel water uit de kraan krijgen. Een ad hoc oplossing van de districtscommissaris heeft niet tot voldoening geleid, omdat de mensen niet over drinkwater beschikten. Volgens SWM- directeur Marlon Oosterling moeten nieuwe boringen plaatsvinden, maar dit kost tijd en geld, liet hij de media weten. Tijdens de actie hebben ook Assemblee-, districtsraads- en ressortraadsleden zich georiënteerd. De districtscommissaris, die later ook aanwezig was, heeft een structurele oplossing beloofd.

De bewoners zijn onder meer verhit, omdat een waterleverancier aangaf aan de lokale pers dat hij twee weken geleden water had geleverd. “Hoe kunnen we het twee weken uithouden met water in een kleine duro tank”, beet een verhitte menigte hem toe. De man bleef erbij, dat er voldoende water was geleverd, maar de vrouwen herhaalden dat dit niet het geval was.

Een andere dame zei dat niet iedereen het zich kan permitteren om een durotank te kopen en impliceert daarmee dat er dus water uit de kraan moet stromen. Zij gaf aan te veronderstellen dat terwijl er tussenmaatregelen worden genomen over zes maanden er water uit de kraan zal stromen.

De mensen haalden verschillende praktische problemen aan waarmee zij te kampen hebben. Een van de zaken is het wassen van kleren in emmers, maar ook de verzorging van kleine kinderen behoort tot de uitdagingen. Kortom, er is nog veel werk aan de winkel in Nickerie.

RB

error: Kopiëren mag niet!