Guyana kondigt voorwaarden aan voor vrachtaflossing

Bij het aankondigen van voorwaarden voor de implementatie van de presidentiële richtlijn voor de verlaging van vrachtkosten tot pre-pandemische niveaus, waarschuwde de Guyana Revenue Authority (GRA) gisteren dat elke poging om de concessie te gebruiken om belastingen te ontduiken, boetes zou opleveren.

Het kabinet van de president (OP) heeft maandag aangekondigd dat om de belastingen op invoer te verlagen en besparingen door te geven aan consumenten en bedrijven, de douanewet en de btw-wet zullen worden gewijzigd om de tegemoetkoming weer te geven, die is van kracht op alle facturen van 1 augustus en blijft van kracht tot 31 januari 2022.

In een verklaring adviseerde de GRA gisteren dat de vrijstellingen zouden worden toegepast op de invoer van goederen onder verschillende voorwaarden, en andere goedgekeurd door commissaris-generaal Godfrey Statia.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: