Eerste protestactie tegen verhoging benzineprijs maandag 16 augustus

De donderdag door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie aangekondigde per vrijdag 13 augustus ingaande verhoging van de prijzen voor een liter benzine en diesel, is voor velen in de samenleving de bekende druppel die de emmer doet overlopen.

Overigens, is daar bovenop vrijdag als klap op de vuurpijl nog gekomen een forse verhoging van de bustarieven. Voor bijvoorbeeld een stadsrit moet ingaande maandag SRD 8,50 worden betaald, dat was SRD 5. Dat zal voor velen de lont in het kruitvat zijn.

De burgers zijn de afgelopen maanden al geconfronteerd geworden met vele uiteenlopende prijsverhogingen en al voor de 15e van een maand is bereikt met een lege portemonnee.

De eerste grote protestactie staat al op de agenda van maandag 16 augustus vanaf negen uur ‘s morgens op het Onafhankelijkheidsplein. De bekende activist Stephano Pakittow Biervliet wil niet langer wachten en stilzitten en is de aanjager van het protest van komende maandag.

Op zijn Facebookpagina laat hij weten: ‘STOP KLAGE TAP FACEBOOK!!!!!laat je stem horen !!! Voor je familie en je eigen toekomst !!! 🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷 Suriname eerst dan de rest.’

Nog niet ingeschat kan worden hoeveel mensen maandagochtend richting het Onafhankelijkheidsplein gaan, maar wat wel vaststaat is, dat de maat voor burgers vol is.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: