Delta-variant is zich aan het verspreiden in Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid laat vrijdag 13 augustus weten, dat vanuit de surveillance ten aanzien van de Covid-19 varianten, er vastgesteld is dat er nu een verspreiding van de Delta-variant van dit Covid-19 virus plaatsvindt binnen de gemeenschap. Er zijn in de afgelopen twee weken vier gevallen vastgesteld, waarvan bij twee niet duidelijk is waar deze het virus hebben opgelopen.

De Delta-variant verspreidt zich sneller en heeft een kortere incubatietijd. Van de vier gevallen waren drie gevaccineerd. 

Het ministerie benadrukt de ernst van de situatie en wijst een ieder nogmaals erop zich te houden aan de geldende Covid-19 maatregelen, waaronder de MoHaNa regels.

Internationaal ziet men dat de Covid-19 gevallen besmet met de Delta-variant ernstiger verlopen bij mensen die niet zijn gevaccineerd. Bij gevaccineerden blijft het vaak beperkt tot een milde aandoening. Om een ernstig ziekteverloop te voorkomen is het daarom van groot belang dat men gebruik maakt van de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen het Covid-19 virus.

error: Kopiëren mag niet!