Olympiër vindt vrijwilliger die taxi heeft betaald om te racen die hem naar een gouden medaille leidde

Een Olympisch gouden medaillewinnaar heeft een vrijwilliger in Tokyo 2020 opgespoord en bedankt die hem een ​​taxi heeft gegeven om naar de juiste locatie voor zijn race te gaan toen hij te laat kwam.

De Jamaicaanse hordeloper Hansle Parchment legde in een video op Instagram uit wat er afgelopen weekend gebeurde nadat hij goud won in de finale van de 110 meter horden voor heren op donderdag.

Perkament zei dat hij vorige week in de verkeerde bus naar de halve finales was gestapt. Hij had naar muziek geluisterd en realiseerde zich pas toen het te laat was dat hij op een watersportlocatie was beland in plaats van in het Olympisch Stadion, zei hij.

“Ze vertelden me dat ik terug moest naar het dorp en dan een andere bus terug naar het stadion moest nemen. Als ik dat had gedaan, zou ik er niet op tijd zijn om zelfs maar op te warmen’, zei hij.

“Ik probeerde een van de merkauto’s voor de Spelen te krijgen om me mee te nemen, maar deze mensen zijn erg streng en houden zich aan de regels, en ik zou de auto van tevoren moeten reserveren om hem te laten vertrekken.”

Toen zag hij een vrijwilliger en smeekte haar om te helpen. Zij deed.

“Ze gaf me eigenlijk wat geld om een ​​van de taxi’s te nemen die bij de hele Spelen zijn aangesloten, en dus kon ik op de opwarmbaan in het stadion komen met voldoende tijd om op te warmen om te concurreren,” zei hij.

In de video nam Parchment een bus om de vrouw, genaamd Trijana, te vinden. Hij betaalde haar terug, toonde haar zijn gouden medaille en gaf haar een Team Jamaica-shirt.

“Je hebt er voor gezorgd dat ik die dag de finale bereikte”, zei hij.

Volgens de Jamaicaanse nieuwszender The Sunday Gleaner heeft de Jamaicaanse minister van Toerisme Trijana in het land uitgenodigd om haar te bedanken voor de vriendelijkheid die ze hun Olympiër toonde.

“Het is onbaatzuchtig wat ze deed; je zou niet weten wat de uitkomst zou zijn geweest’, vertelde de Jamaicaanse minister van Toerisme Edmund Bartlett aan de Gleaner.

Perkament won brons op de Olympische Spelen van 2012 in Londen, maar miste de Olympische Spelen van Rio in 2016 vanwege een blessure.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: