Man (34) op Marowijnerivier in boot onderschept met cocaïnebolletjes in tas

De 34-jarige F.K. is zondagmiddag 8 augustus tijdens een gezamenlijke patrouille door de Militaire Politie, bijgestaan door het Nationaal Leger (NL) en de Franse politie, op de Marowijnerivier aangehouden voor het in bezit hebben van cocaïnebolletjes, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdagmiddag 12 augustus.

Het gemengd team bevond zich op de rivier toen zij merkten dat een boot met een aantal passagiers vanuit de Franse kant voer richting Albina. De verdachte boot werd tegemoet gevaren en de bootsman werd gesommeerd de buitenboordmotor af te zetten. Hierna werden alle passagiers naar hun identiteitsbewijs gevraagd.

Eén van de passagiers, die naderhand F.K. bleek te zijn, vertoonde zenuwachtig gedrag. Hierop werd een tas die hij zich had gecontroleerd. Bij die controle werden 69 cocaïnebolletjes met een totaalgewicht van 633 gram ontdekt.

De cocaïne werd in beslag genomen, waarna de boot aan de kade moest aanmeren. Hierna ging de Militaire Politie over tot een grondig onderzoek van alle passagiers, waarna ze konden worden heengezonden. De MP droeg Fabian vervolgens over aan de politie van het bureau Albina. De verdachte is samen met de bolletjes overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade die belast is met het verder onderzoek.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de verdachte ter zake overtreding van de Wet Verdovende Middelen door de politie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: