Bosbranden razen door Zuid-Europa

Van Turkije tot Tunesië, landen rond de Middellandse Zee hebben enkele van hun hoogste temperaturen in decennia gezien, zoals het klimaatpanel van de Verenigde Naties deze week waarschuwde voor decennia van klimaatverstoring.

Een hittegolf gevoed door hete lucht uit Noord-Afrika heeft de afgelopen dagen grote delen van het Middellandse Zeegebied overspoeld, wat heeft bijgedragen aan enorme bosbranden en tientallen mensenlevens in Italië, Turkije en Algerije.

In Griekenland hebben enorme bosbranden een week lang de bossen verwoest, huizen verwoest en evacuaties geforceerd.

Sicilië registreerde woensdag wat mogelijk een nieuw Europees temperatuurrecord is – 48,8 graden Celsius – hoewel weerdeskundigen waarschuwden dat de meting nog moet worden bevestigd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: