Maestre-Fox: WBA beslist onmiddellijke rematch, op verzoek van de promotor van Fox

Mykal Fox zal genoegen moeten nemen met een tweede gevecht op zoek naar een overwinning die de eerste keer had moeten komen.

De World Boxing Association (WBA) heeft een onmiddellijke rematch bevolen tussen Gabriel Maestre (4-0, 3KOs) uit Venezuela en Fox uit Maryland (22-3, 5KOs), zo maakte het sanctieorgaan dinsdag bekend. De behoefte aan een tweede gevecht vloeit voort uit de controversiële uitkomst van hun bijeenkomst op 7 augustus, waarin Maestre een impopulaire twaalf ronden unaniem besluit won in hun Fox TV-weltergewichtgevecht in The Armory in Minneapolis, Minnesota.

Juryleden David Singh (114-113), John Mariano (115-112) en Gloria Martinez-Rizzo (117-110) kenden het gevecht toe aan Maestre in een gevecht dat volgens de meeste kijkers Fox niet alleen verdiende om te winnen, maar met zoveel als de meest extreme score toegekend aan zijn tegenstander. Een tussentijdse versie van de WBA-weltergewichttitel stond op het spel, wat Marshall Kauffman, hoofd van King’s Promotion en Fox’s promotor ertoe bracht contact op te nemen met de sanctie-instantie om een ​​onmiddellijke rematch aan te vragen.

“Het gevecht was nauw en controversieel, waarbij Maestre won met kaarten van 114-114, 115-112 en 117-110. “De WBA beoordeelde het gevecht ronde voor ronde volgens regel C.26 en stelde vast dat het dichtbij genoeg was om een ​​tweede gevecht tussen de twee te bestellen.”

De twee partijen hebben 30 dagen om te onderhandelen over de voorwaarden om een ​​hoorzitting over het beursbod te voorkomen.

Rechter Martinez-Rizzo is onlangs onder vuur komen te liggen, te beginnen met haar vreselijke scorekaart en gevolgd door een gedocumenteerde onthulling van haar flagrante racisme jegens Afro-Amerikanen en haar extreme politieke opvattingen.

Fox – een Afro-Amerikaanse bokser – accepteerde het gevecht op korte termijn en verving de Canadese Cody Crowley die positief testte op Covid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: