Lionel Messi: Carrière op nummer

Lionel Messi is misschien wel de beste speler van zijn generatie en verhuist naar de Franse club Paris St. Germain, waarmee hij een einde maakt aan een opmerkelijke 17-jarige carrière bij zijn geliefde Barcelona.

Na een zomer waarin de Argentijnse aanvoerder zijn eerste Copa America-titel voor zijn land opeiste – een einde makend aan een moeizaam wachten op nationaal zilverwerk – komt er een einde aan de 17-jarige carrière van Lionel Messi bij Barcelona. De ongrijpbare aanvaller heeft ingestemd met een contract voor twee jaar voor de Franse zwaargewichten Paris Saint-Germain na het besluit van Barcelona om geen nieuw contract na te streven, daarbij verwijzend naar de regels van financieel eerlijk spel.

In Barcelona hees Messi 35 trofeeën, waaronder 10 Spaanse La Liga-titels en vier UEFA Champions League-titels, scoorde 672 doelpunten in 778 wedstrijden voor de club en won zes Ballon d’Or-prijzen. Ongetwijfeld een van de beste spelers op het veld van Nou Camp, hij heeft talloze club-, competitie- en internationale records gebroken.

Hij sluit zich aan bij Paris St-Germain, dat een opmerkelijke zomerse transferperiode heeft voltooid, met de ondertekening van de Nederlandse middenvelder Georginio Wijnaldum, de Spaanse verdediger Sergio Ramos en de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma, allemaal gratis transfers, vóór de selectie van Messi. De Parijse club hoopt dat Messi, die zal spelen met een angstaanjagende aanval van Kylian Mbappé en Neymar, hun zoektocht naar Champions League-glorie zal openen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: