Ouders treffen al voorbereidingen voor nieuwe schooljaar

Enkele winkels in het centrum zijn al bezig met het uitstallen van schoolbenodigdheden in hun winkel. Een winkeleigenaar zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat enkele klanten al erom hebben gevraagd en hij daarom toch snel is begonnen met het uitstallen van schoolspullen.

“Over de prijzen kan nog niet gesproken worden, dat hangt er van af, maar er zullen wel complete schoolpakketten zijn voor een redelijke prijs”, aldus de winkeleigenaar. 

Een burger die al naar schoolspullen kijkt, geeft aan dat zij elk jaar eigenlijk vroegtijdig schoolspullen koopt voor haar kinderen. “Ik doe het vroegtijdig om de drukte te vermijden. Je hebt enkelen die precies een week voor de school beginnen met inkopen van spullen. Dat begrijp ik ook, want je moet kunnen sparen om alles te hebben en ik merk dat ik ook geen vroegtijdige inkopen kan doen voor de school. Ik ben niet zeker van wanneer de school begint en de spullen zijn ook duur nu. Aan kleren ga ik SRD 3.000 of meer moeten uitgeven en dan heb ik nog geen schoolspullen gekocht. Maar, ik ga mijn inkopen niet laat doen, want die drukte gaat voor meer besmettingen zorgen.”

Een andere bezoeker zegt, dat zij nu al kleine spullen gaat kopen waaronder pennen, potloden, tekenschriften, veger en andere kleine dingen. “Voor de grotere dingen wacht ik even tot eind van deze maand. Ik ben er gelukkig niet alleen, dus kijk ik hoever het staat met mijn man. Daarna zullen we gezamenlijk de spullen kopen. Ik weet ook nog niet wat zij nodig zullen hebben, dus het is maar afwachten”.

De bezoeker gaf verder aan dat zij niets kan zeggen over de prijzen. Alles is duur geworden en je gaat het moeten kopen wanneer je het nodig heb. Als ik nu en morgen of een week lang klaag over de prijs gaat het niet veranderen. Het kan zelfs duurder worden, dus ik kijk maar wat ik kan doen. Vroeger werd er altijd een onderscheid gemaakt tussen rijk en arm, maar nu heeft de regering het gelijk gesteld; alles is aan de elite kant. Zelfs een portie sardine is elite”,  benadrukt de bezoeker. “Wij huilen en hopen, maar voor verandering en het wordt steeds erger dus ik doe maar wat ik kan en kijk wat zij kunnen doen.” 

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: