Guardiola bevestigt dat De Bruyne en Foden ‘een tijdje’ eruit zullen zijn terwijl de baas van Man City zich voorbereidt op het Grealish-debuut

De Spaanse manager zit zonder twee middenveldsterren voor de Community Shield nadat hij er onlangs nog een heeft getekend

Foden verliet Engeland op krukken omdat hij de Euro 2020-finale miste vanwege een blessure, terwijl De Bruyne ook kampt met een blessure die hij opliep tijdens het toernooi met België.

De Engelse middenvelder zal naar verwachting zowel de Community Shield als de start van het seizoen missen, terwijl De Bruyne mogelijk op tijd terug is om het op te nemen tegen Tottenham in de eerste Premier League-wedstrijd van City.

Wat zei Guardiola?
“Phil zal een tijdje out zijn, een zware blessure, we moeten er voorzichtig mee zijn”, zei Guardiola.

“Kevin is nog steeds out. Ik denk dat hij iets eerder terugkomt dan Phil blijkbaar. Maar beiden zijn nog een tijdje out.”

Guardiola vervolgde: “Vandaag de dag zijn de managers in de grote clubs, er zijn veel internationals – we kunnen niet werken. We zijn er om zo goed mogelijk om te gaan met de teamgeest, die tijd waarin je vier of vijf weken hebt om je voor te bereiden.

“De helft van het team is uit en we klagen niet. Het is een plezier om het Community Shield te spelen. Ik heb geluk in het zesde seizoen en mijn spelers weten wat ze moeten doen.

“Zo moeilijk, het schema is te gek, zo zwaar.”

Guardiola op Grealish
Terwijl Foden en De Bruyne tijd gaan missen, heeft City onlangs nog een middenvelder toegevoegd in Jack Grealish.

Bij zijn onthulling onthulde Grealish hoe opgewonden hij is om naast De Bruyne en Foden te spelen, en zei dat de eerste daar is met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo tot de beste ter wereld.

Maar Guardiola, die vrijdag de interesse van de club in Harry Kane bevestigde, zegt dat de voormalige Aston Villa-middenvelder nog niet helemaal klaar is om te beginnen, omdat hij tijd nodig heeft om zich aan te passen aan het leven bij de club.

“Hij is nog niet klaar om te beginnen – een training van een week alleen – maar hij zal reizen en op de bank zitten en we zullen zien wat er gebeurt”, zei Guardiola.

“Normaal gesproken passen topspelers zich snel aan lichamelijkheid aan, dat moet hij begrijpen. Misschien heb ik het mis en kunnen we hem niet helpen, maar ik heb het gevoel dat hij weet wat hij moet doen.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: