Geen nieuwe Covid-maatregelen vanaf zaterdag 7 augustus?

De huidige door de gezondheidsautoriteiten vastgestelde Covid-maatregelen waren geldig van zaterdag 24 juli tot en met vrijdag 6 augustus. Inmiddels nadert vrijdag 6 augustus zijn einde, nieuwe maatregelen zijn niet aangekondigd en dus gelden er vanaf vrijdagavond middernacht feitelijk geen Covid-maatregelen meer.

Het is onduidelijk waarom het ministerie van Volksgezondheid, het Outbreak Managementteam, vrijdag geen nieuwe maatregelen heeft aangekondigd.

Het getuigt weer van een slechte onprofessionele communicatie met de samenleving. De afgelopen weken was Volksgezondheid al afgestapt met het beleggen van speciale persconferenties om de maatregelen aan te kondigen en werd slechts volstaan met berichten van de voorlichtingsdienst van de regering, de Communicatie Dienst Suriname. Daar moest de burger het mee doen.

De redactie van Dagblad Suriname heeft vrijdagavond tevergeefs geprobeerd om een reactie te krijgen van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en/of van zijn directeur Rakash Gajadhar Sukul. Reacties bleven vooralsnog uit.

Het is nu afwachten wanneer en op welke wijze het ministerie van Volksgezondheid nieuwe Covid-maatregelen bekendmaakt. Als dat niet op tijd gebeurt, dan gelden – hoe men het ook wendt of keert – vanaf middernacht formeel geen maatregelen meer.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: