Nieuwe GBB-minister Vorswijk aanwezig in DNA-vergadering

De nieuwe minister van Grondbeleid en Bosbeheer, GBB, Dinotha Vorswijk was donderdag 5 augustus voor het eerst in haar nieuwe functie aanwezig in het parlement. Bij de behandeling van het wetsontwerp inzake verlenging van het termijn van de Wet Burgelijke Uitzonderingstoestand zat zij achter de regeringstafel.

Vicepresident Ronnie Brunswijk introduceerde de nieuwe minister bij het parlement. Dinotha Vorswijk is op 4 augustus door president Chandrikapersad Santokhi tot minister van Grondbeleid en Bosbeheer beedigd. Ze is in de plaats gekomen van Diana Pokie die op 14 juli op eigen verzoek haar onslag heeft ingediend.

De nieuwe minister kreeg van alle fracties in het parlement de felicitaties en de gebruikelijke bemoedigingen. Minister Vorswijk zei in een kort dankwoord, dat de Nationale Assemblee geen vreemd terrein voor haar is, omdat ze er 6 jaar lang als lid heeft gediend voor de ABOP-fractie. In het parlement zegt ze nu vanuit de regeringstafel te zullen werken.

Minister Vorswijk zei, dat voor wat betreft beleid ze gaat voor transparantie, verbetering van de dienstverlening naar de samenleving toe en herstel van het vertrouwen. Ze vroeg het parlement niet te vroeg over haar te oordelen, maar te wachten tot de resultaten die in 2025 samen met het parlement neergezet zullen worden.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: