Minister Kuldipsingh installeert Commissie Uitbanning Kinderarbeid

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft donderdag 5 augustus de Nationale Commissie Uitbanning Kinderarbeid (NCUK) geïnstalleerd, zo bericht het ministerie.

De commissie heeft als doel kinderarbeid voorkomen en uitbannen in de ruimste zin des woord. Hierin participeren verschillende ministeries die ook verantwoordelijk zijn voor een deel van het jeugdbeleid. De commissie wordt geleid door Glenn Piroe, die onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken is op het ministerie van AW&J.

Voorzitter Piroe heeft de uitdaging samen met de leden aanvaard. Hij heeft de minister aangespoord om de commissie kritisch te volgen. Vanuit het reeds bestaand Actieplan Kinderarbeid zal het aspect kinderarbeid verder aangepakt worden. Ook zegt de voorzitter dat de focus zal zijn op meertalige voorlichting.

De commissie bestaat verder uit Rewtie Sietaram (Kabinet van de President), Navisa Waterberg  (Justitie en Politie), Bruce Sariredjo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Yolanda Stella (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), Vanity Cairo (Regionale Ontwikkeling en Sport), Hellen Doelwijt (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven), Nancy Gooding (Anton de Kom universiteit van Suriname), Merlien Nelson namens Arbeidsinspectie (AW&J) en Jason Menso (AW&J). 

Minister Kuldipsingh heeft aangegeven dat ook de ouders in het geheel meegenomen moeten worden, waarbij nog eens de verantwoordelijkheden van de ouders worden benadrukt.

Zij heeft meegegeven aan de commissie om goed onderzoek te doen naar de oorzaken van kinderarbeid in deze Covid-19-pandemie. Daarover buigt de commissie zich door de vraagstukken te identificeren en een aanpak te presenteren. Zij ziet resultaatgerichte adviezen tegemoet van de commissie en verwacht steeds tussentijdse evaluaties en presentaties van de vorderingen binnen de commissie. 

error: Kopiëren mag niet!