Sallons merkt brede ondersteuning vanuit samenleving

Vakbondsvoorzitter Michael Sallons merkt op, dat de acties van de diverse vakbondsleiders die vorige week drie dagen hebben aangehouden ertoe hebben geleid, dat zowel Assembleeleden van de oppositie als coalitie met de initiatiefnemers hebben gesproken. Ook is de groep door andere vakbonden benaderd. “Dat is een goed geluid”, laat Sallons weten.

“Het zijn goede geluiden dat er aandacht is voor de problemen van de vakbeweging en de totale samenleving”, zegt Sallons. De groep houdt woensdag 4 augustus een persconferentie over hoe het verder moet. “Als ik naar de berichten kijk vanuit de samenleving, dan worden wij breed ondersteund.”

Sallons maakt duidelijk, dat hij ook tijdens de vorige regering niet schroomde om acties te voeren. Op de wijze van actie voeren zal op de persconferentie worden ingegaan. Sallons noemt de tarieven voor laboratoriumonderzoeken. Voor een kleinzoon moet een labonderzoek gedaan worden dat SRD 1.500 kost. “En ik weet niet of ik dit bedrag van de verzekering terugkrijg.”

Sallons zegt te begrijpen dat hij een deel terugkrijgt, maar hoe groot dat deel is, is hem niet bekend. Hij vreest dat velen in de samenleving zich met soortgelijke situaties geconfronteerd zien. “Daarom moeten we opkomen voor onze belangen”, besluit Sallons.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: