13-Jarige jongen mishandelt zijn broertje van 10 jaar

Het Korps Politie Suriname meldt dinsdag 3 augustus, dat agenten donderdag 29 juli in een woning aan de Asaridraistraat een 13-jarige jongen hebben aangehouden die zijn broertje van 10 jaar had mishandeld.

Een buurtbewoonster verklaarde aan de politie dat zij haar buurjongen hoorde gillen. Zij ging op het gegil af, en omdat de ouders niet thuis waren, stapte zij de woning binnen. Daarbij zag de vrouw haar buurjongen B. van ongeveer tien jaar oud met een gezwollen rechteroog en bebloede neus. De jongen gaf haar te kennen dat zijn 13-jarige broer J.J. hem had geslagen.

Het motief ligt in het feit, dat de twee broertjes eerder op die dag naar de winkel waren geweest, waarbij B. een SRD 50 had gevonden. Er werd toen afgesproken dat B. na het geld te hebben gewisseld zijn broer J.J. SRD 20 zou geven. B. hield zich niet aan zijn afspraak en gaf zijn broer slechts SRD 10. Dit viel niet in goede aarde bij J.J., waardoor er een woordenwisseling ontstond tussen de twee jongens die uitmondde in een handgemeen.

Per eigen gelegenheid assisteerde de buurvrouw B. naar de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling werd B. doorverwezen naar de KNO-arts (Keel-, Neus- en Oor-arts).

J.J. werd na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het Jeugd Doorgangscentrum Opa Doeli. De afdeling Jeugdzaken van de politie is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!