Parabello bezig met opvoeren van de veiligheid

Exploitanten van recreatieoorden moeten een nieuwe toestemming en goedkeuring aanvragen bij de districtscommissaris van Para. Na aanvraag gaat men door een traject van controle op naleving van de geldende voorwaarden, die de veiligheid en hygiëne van bezoekers moeten waarborgen.

Een eigenaar van Parabello (recreatieoord) heeft de redactie van Dagblad Suriname in een reactie laten weten, dat Parabello altijd gecertificeerd is geweest. De eigenaar geeft aan dat er altijd aan de voorwaarden voldaan is die door het commissariaat zijn ingesteld. “Op dit moment zijn wij bezig na te gaan op welke manier we in deze situatie van Covid, de veiligheid kunnen opvoeren. Uiteraard met inachtneming van de Covid-protocollen en andere vereisten. Het betekent dus investeren in personeel (lifeguards, EHBO, enzovoort), materieel en natuurlijk schoonmaak. De meeste zaken zijn reeds in place. Bij het aanwerven van personeel zijn er nog wat uitdagingen, omdat personeel niet voor het oprapen ligt.” 

Parabello ligt in het district Para, het bevindt zich op ongeveer 45 minuten rijden vanuit Paramaribo. Op Parabello kan men terecht om te zwemmen in de Parakreek. De Parakreek is ontstaan ​​door opgravingen van bauxiet. Op Parabello vindt men de langste kabelbaan van heel Suriname, met de lengte van 1.500 meter. Op dit moment is men bezig met het onderhoud van de kabelbaan.

In komende periode zal gestart worden met activiteiten die vallen onder Parabello onWaterGlamping. Er zullen activiteiten plaatsvinden zoals stand up paddle boarding tocht, regendisco, bioscoop under the stars, kampvuur en slapen in tenten op het water. Om deel te nemen hieraan kan men alleen via Jenny Tours een trip boeken.

SK

error: Kopiëren mag niet!