Zondag is boodschappendag

Enkele kledingzaken zijn op de zondagen geopend. “Het is namelijk dagelijks druk, maar op de zondag heb je toch wel veel klanten”, zegt een winkeleigenaar tegenover de krant.

“Ik vind het goed want je heb tijden gehad waarbij je naar klanten verlangde. Nu alles versoepeld is, komt het goed uit.” Een burger die aan het winkelen is, zegt dat zij eigenlijk voor de ontspanning in de zaak is. “Ik heb geen geld, maar ik ben komen kijken wat ik misschien een andere dag kan kopen. Door de week ben ik op het werk tot en met zaterdag. In ons land hebben we niet echt iets of ergens om te ontspannen dus gaan wij maar winkel in winkel uit. Je vind toch wel wat, maar vergeleken met de prijzen van toen en nu zijn dingen veel duurder geworden. Ondergoed kocht ik toen voor SRD 7,50 nog, nu is het SRD 30. Ik heb de afgelopen dag SRD 400 uitgegeven aan ondergoed voor mijn kinderen, man en moeder. Dat is alleen aan ondergoed en dan heb ik nog steeds geen kleren gekocht noch spullen voor lichaamsonderhoud. Nu ik in de gelegenheid ben kan ik toch de prijzen vergelijken. Als je goed zoekt, vind je wel een koopje. De zondag is een wandeldag en een jacht naar betaalbare spullen.”

Een andere vrouw geeft aan, dat zij de zondag neemt als een dag waarop ze haar inkopen rustig kan doen. “Ik heb door de week niet echt veel ruimte, vooral met de drie kleine kinderen. Op zondag is mijn man erbij, dan kan ik gerust kijken wat ik nodig heb. Mijn man let op de kinderen en ik doe de inkopen. Dat wij op de zondag eruit kunnen, is een opluchting. Het leven is nu echt stressend geworden en ik ben niet de enige die het voelt. Dus als wij op een of andere manier kunnen ontspannen, behalve helemaal buiten de stad te gaan komt het goed uit.”

TM

error: Kopiëren mag niet!