Transport personeel zieken- en zorginstellingen stopgezet

Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) heeft de zieken- en zorginstellingen per schrijven medegedeeld, dat het transport van hun personeel per 1 augustus wordt stopgezet. Hiervoor geeft het als reden op, dat de Covid-19 pandemie onder controle is en de lockdown is versoepeld.

Sedert de uitbraak van de Covid-19 pandemie verzorgt de NVB het transport van het personeel van de verschillende zieken- en zorginstellingen. Het transport wordt verzorgd door bushouders die verenigd zijn in de Organisatie van Bushouders. Deze groep bushouders is reeds enige maanden nog steeds niet uitbetaald voor hun diensten. Nu is besloten dat per 1 augustus deze dienst wordt stopgezet. Het is niet duidelijk wanneer ze uitbetaald zullen worden. Deze betaling moet geschieden uit het zogeheten Covid-19 fonds.

Ondertussen is bekend geworden, dat de bushouders van OBS die voor NVB het staatsbusvervoer verzorgen, hun achterstallige betalingen over de maand mei op hun bankrekeningen gestort hebben gekregen. Het is verwachtbaar dat deze week nog het staatsbusvervoer over het hele land enigszins is genormaliseerd.

Het staatsbusvervoer heeft meer dan twee weken stil gelegen, omdat de bushouders waren gestopt met rijden. Ze stelden het “tanken” van brandstof niet langer te kunnen voorschieten. De betaling aan de bushouders over de maand juni is reeds in de pijplijn.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: