Staatsolie-baas Annand Jagesar: “Appraisal Keskesi-put grote target op dit moment”

‘Versnelde ontwikkeling Surinaamse oliebronnen op spoor’

Staatsolie-baas Annand Jagesar heeft aangegeven, dat de appraisa,l oftewel de verkenning van de Keskesi-put in Blok 58 voor de kust van Suriname, het volgende grote target is op dit moment. De verkenning is momenteel gaande.

“Met die hoeveelheid olie kunnen wij dan overgaan tot het opzetten van de eerste productieplatform. Gisteren is bekendgemaakt dat er een vijfde olievondst is gedaan voor de Surinaamse kust. Het gaat in deze om een zogenaamde ‘verkenning'”, gaf Staatsolie-directeur Annand Jagesar te kennen tegenover lokale media.

Binnen de bestaande Sapakara-ontdekking, zijn boringen gedaan om na te gaan wat de omvang en kwaliteit van de olie is. CEO Jagesar sprak van een hele goede kwaliteit waarop men is gestuit. “Er is in één laag ruim 30 meter olie aangetroffen, hetgeen veel zegt over de hoeveelheid die geproduceerd kan worden”, aldus de directeur.

Sapakara South 

Woensdag werd bekend dat bij Sapakara South is geboord in een waterdiepte van ongeveer 850 meter, daarbij stuitte men op 30 meter netto-opbrengst aan olie, in een Campano-Maastrichtiaans reservoir van goede kwaliteit. “We zijn blij met deze nieuwe succesvolle bron in Sapakara South-1, die erg lijkt op de bron die eerder dit jaar in Keskesi werd aangekondigd. Deze herhaalde positieve resultaten bevestigen onze strategie die gericht is op grote hoeveelheden middelen tegen lage ontwikkelingskosten”, zei Kevin McLachlan, Senior Vice President Exploration bij TotalEnergies.

Het nieuws van de nieuwe Surinaamse ontdekking kwam slechts een dag nadat Exxon een nieuwe ontdekking had gedaan de Stabroek-blok in Guyana, waardoor de Amerikaanse oliegiganten 9 miljard vaten olie-equivalent hebben toegevoegd die de afgelopen tijd in Guyana zijn gevonden.  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: