Chinese diplomaten woedend over mediafoto van lands gouden medaillewinnaarlift

Chinese diplomaten noemden Reuters “lelijk” voor een foto die de media gebruikten in een rapport over de gouden medaille winnende gewichtheffer Zhihui Hou, die het gevaar loopt haar eerste plaats op het podium te verliezen terwijl ze wordt getest door antidopingautoriteiten.

“Van alle foto’s van de wedstrijd heeft @Reuters deze gekozen, die alleen maar laat zien hoe lelijk ze zijn”, tweette de Chinese ambassade van Sri Lanka zaterdag in reactie op het rapport met details over Hou’s hoogste medaille bij het gewichtheffen van 49 kg voor vrouwen op de Tokyo Olympische Spelen.

“Plaats politiek en ideologieën niet boven sport en noem jezelf een onbevooroordeelde mediaorganisatie. Schaamteloos’, vervolgde de tweet van de ambassade.

De foto die het tumult veroorzaakte, is slechts een actiefoto van Hou die een gewicht optilt met een gespannen uitdrukking op haar gezicht.

Na de recordwinst vertelde een bron met kennis van de informatie aan de Asia News International-wireservice Hou “is gevraagd om in Tokio te blijven” om een ​​antidopingtest te ondergaan.

Als ze faalt, gaat het goud naar Mirabai Chanu uit India, die tweede werd na Hou.

error: Kopiëren mag niet!