Barcelona schikt Neymar-rechtszaken

De Spaanse voetbalclub Barcelona zei maandag dat ze de verschillende rechtszaken met hun oud-speler Neymar “op minnelijke wijze hadden beëindigd”.

“Als zodanig is een transactieovereenkomst tussen de club en de speler getekend om een ​​einde te maken aan de rechtszaken die tussen de twee partijen aanhangig waren: drie claims met betrekking tot arbeid en een civiele zaak”, aldus de club in een verklaring.

De Braziliaanse superster Neymar genoot een succesvolle periode bij Barca tussen 2013 en 2017 voordat hij naar Paris Saint-Germain ging voor een toenmalig wereldrecord van 222 miljoen euro (261 miljoen dollar).

Hij kwam in 2013 bij Barca en tekende in 2016 een nieuw vijfjarig contract, inclusief een verlengingsbonus van 64,4 miljoen euro. De meeste rechtszaken hebben betrekking op deze bonus.

Barcelona betaalde 20,75 miljoen euro van deze bonus voordat Neymar naar Paris Sant-Germain vertrok, maar weigerde vervolgens het resterende bedrag te betalen, omdat hij volhield dat de voorwaarden van zijn contract waren geschonden.

Een Spaanse rechtbank veroordeelde Neymar in juni 2020 tot het betalen van 6,8 miljoen euro aan Barcelona, ​​met het argument dat hij niet het recht had om het bonusgeld te innen sinds hij zijn contract met de club opzegde.

Neymar daagde FC Barcelona ook voor de rechter om drie miljoen euro te eisen, waarvan hij beweerde dat de club hem verschuldigd was in verband met zijn laatste maand aan de Spaanse kant voordat hij naar Paris Saint-Germain ging.

Ondanks hun juridische geschillen heeft Barça verschillende pogingen ondernomen om Neymar opnieuw vast te leggen.

Maar een nieuw bod lijkt voorlopig onmogelijk, gezien de financiële problemen van Barcelona als gevolg van de coronaviruspandemie, hoewel de deal om alle lopende rechtszaken te regelen de speculatie over een mogelijke terugkeer zal doen herleven.

De 29-jarige blijft een populaire figuur onder de Barça-selectie, waar hij een verwoestend aanvallend trio vormde met Lionel Messi en Luis Suarez tijdens zijn tijd in Camp Nou.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: