Olympische gevallen van Covid-19 overschrijden 150

De organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio hebben nog zestien gevallen van coronavirus gemeld, waaronder drie infecties onder atleten, wat een totaal van 153 oplevert.

De veel verguisde Olympische Spelen van Tokyo 2020 werden maandag getroffen door zestien nieuwe gevallen van coronavirus, waaronder drie infecties onder atleten, ondanks dat de Tokyo Games zonder toeschouwers onder strikte beperkingen opereerden.

Degenen die op 26 juli positief testten, zijn onder meer atleten, Olympisch personeel, mediawerkers, aannemers, werknemers en vrijwilligers. Het totale aantal Olympische infecties staat nu op 153 – een stijging van 147% op een totaal van 62 gevallen die afgelopen maandag (19 juli) zijn gemeld.

Over het algemeen zijn de totale Covid-19-gevallen die verband houden met het evenement echter relatief klein als percentage van het aantal aanwezigen, met slechts 0,02% van de tests in de drie dagen tot zondag 25 juli, wat een positief resultaat oplevert.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: