Doorbraak Covid-gevallen: hoe groot is het risico?

De meeste ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus hebben plaatsgevonden onder niet-gevaccineerde mensen, maar er zijn ook zogenaamde doorbraak infecties van volledig gevaccineerde mensen.

Nu Covid-19-vaccinaties miljarden mensen bereiken, komen er steeds vaker berichten voor dat mensen besmet zijn met het coronavirus ondanks dat ze zijn gevaccineerd. Net zoals een natuurlijke infectie geen bescherming biedt tegen herinfectie met het virus, biedt immunisatie ook geen perfect schild, aldus Bloomberg.

Toch dragen degenen die immuniteit hebben – hetzij door vaccinatie of infectie – een fractie van het risico van degenen die geen immuniteit hebben. Doorbraakgevallen onder de geïmmuniseerden zijn een herinnering dat zolang het pandemische virus wijdverbreid is in de wereld, het een bedreiging voor iedereen blijft, zei Bloomberg.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: