Deze 48-cilindermotorfiets is een van de gekste dingen die je ooit zult zien

Deze waanzinnige motorfiets met 48 cilinders staat bekend als de Whitelock Tinker Toy en heeft het record voor het functionele voertuig met het meeste aantal cilinders.

De Engelse motorliefhebber Simon Whitelock is de “gek” die verantwoordelijk is voor het bestaan ​​van dit buitensporige ding. Het is gebaseerd op de Kawasaki 250 S1, een relatief kleine motor uitgerust met een 3-cilinder 250 cc-motor die 31 pk kan leveren, maar je kon het niet echt zien door ernaar te kijken. Dat komt omdat deze opgevoerde Kawasaki zes rijen van acht originele S1-cilinders heeft, ontdaan van 16 S1-motorfietsmotoren. Alle cilinders zijn aangesloten op een gemeenschappelijke transmissie, geleend van een BMW-motorfiets, en hebben meer nodig dan de gewone elektrische startmotor om te starten…

“De 48-cilinderklomp is iets moeilijker te starten dan je conventionele motorfietsmotor, dus in plaats van een elektronische startmotor hebben we besloten om een ​​zogenaamde ‘ezelmotor’ te gebruiken – een kleine sub-50cc-motor, die wordt gestart, en in draai die de 48-cilindermotor start, “legde Simon Whitelock uit toen hij zijn creatie voor het eerst onthulde, in 2003.

Ultra zeldzame Kawasaki 48 cilinder motorfiets. Heeft eigenlijk 49 cilinders, de starter is een 75cc-motor.

Maar deze waanzinnige Kawasaki is nooit gebouwd met het oog op bruikbaarheid, efficiëntie of zelfs basisfunctionaliteit. Kijkend naar de afstand tussen het stuur en de voorkant van het zadel, is het moeilijk te geloven dat iemand dit meer dan een paar minuten kan rijden op een motorbeurs.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: