Olympische Spelen in Tokio geopend te midden van blunders en stijgende Covid-gevallen

Er heeft een ingetogen openingsceremonie voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020 plaatsgevonden, met ongeveer 1.000 toeschouwers – voornamelijk hoogwaardigheidsbekleders, waaronder minder dan 20 wereldleiders – aanwezig.

De openingsceremonie van de Olympische Spelen van Tokyo 2020 verliep bijna vlekkeloos en luidde het begin in van 16 dagen atletiekcompetitie.

Met een jaar uitgesteld vanwege de Covid-19-pandemie, is de aanloop naar de verplaatste Spelen al maanden controversieel. Met ongeveer 80% van het Japanse publiek tegen de Olympische Spelen die plaatsvinden, terwijl het land worstelt met stijgende gevallen van coronavirus en lage vaccinatieniveaus, was het een kwestie van tijd of het evenement überhaupt zou plaatsvinden.

De regisseur en componist van de openingsceremonie werden de afgelopen dagen ontslagen vanwege controverses over gedrag in het verleden. Evenzo werd het creatieve hoofd in maart naar buiten geduwd en werd de president van Tokio 2020, Yoshiro Mori, aan het begin van het jaar ontslagen.

Nu de competitie aan de gang is, worstelen de Olympische organisatoren om het coronavirus onder controle te houden, dat meer dan honderd mensen heeft besmet die aan het evenement zijn gekoppeld, waaronder talloze atleten.

Het valt nog te bezien of de Olympische Spelen in Tokio het geplande einde op 8 augustus zullen halen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: