Burgers Brownsweg teleurgesteld in regering Santokhi/Brunswijk

Brownsweg is een transmigratie dorp in het district Brokopondo. Het is het grootste dorp  en heeft een inwonersaantal van ongeveer 4.500. Het beschikt over drie basisscholen, een EBG, RK en een openbare school. Verder is er een politie- en een brandweerpost. Een gezondheidscentrum van de Medische Zending is er ook. 

Dagblad Suriname sprak met een aantal burgers over 1 jaar regering Santokhi /Brunswijk.

Een man geeft aan, dat het leven op Brownsweg zwaarder is geworden. Een busrit van Brownsweg naar de stad kost al SRD150. Dus heen en terug is al SRD 300 en voor vracht wordt er ook betaald. De prijzen in de supermarkten rijzen de pan uit. Een zak rijst van 25 kilo kost SRD 375, sojaolie SRD 50 een liter, suiker SRD 20 een kilo, klein blik sardine SRD 40, blom SRD 35 per kilo, SRD 16 voor 4 stuks uien en SRD 15 voor 4 stuks knoflook. Groente is te koop vanaf SRD 60. Bewoners voelen zich overgelaten aan de willekeur van de personen die goederen en diensten aanbieden. De prijscontrole vanuit de overheid laat te wensen over ondanks dat herhaaldelijk klachten zijn gedeponeerd op het commissariaat. 

Het is duidelijk dat de koopkracht van de mensen in het dorp flink achteruit is gegaan. 

Daarnaast zijn de binnenwegen van dit dorp zeer slecht en de afwatering ook. Bij de minste en geringste regenval lopen delen van het dorp onder water. Drinkwater is ook een groot probleem, zeker met de droge tijd in aantocht. De illegale goudwinning in de omgeving van het dorp baart ook zorgen en de gemeenschap kijkt uit naar regulering hiervan. Ze zijn bijzonder teleurgesteld in de regering, zeker in de regeringspartij ABOP die veel stemmen heeft gehad in het dorp. Er is veel beloofd, maar weinig is gedaan in een jaar. Als ze niet zoveel hadden beloofd zou er misschien begrip getoond worden, zegt een jongeman. 

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: