Hilli Arduin: wereldburger van Surinaamse afkomst

Hilli Arduin: wereldburger van Surinaamse afkomst

Klinisch orthopedagoog, poëet, psycholoog, vertelkunstenares, schrijfster; Hilli Arduin heeft verschillende petten op. De in Suriname geboren dichteres is op jonge leeftijd met haar ouders naar Curaçao geëmigreerd. Om verder te studeren verhuisde Hilli op 21-jarige leeftijd naar Nederland. Daar studeerde ze in maar liefst 5 HBO- en 2 doctoraal studies af. Geen wonder, dat Arduin de vertelkunst heel goed onder de knie heeft. Haar boeken zijn bestsellers in het Caribisch gebied. Zo schreef ze haar eigen levensverhaal; een boek dat gaat over haar zoon die overleed aan een ernstige ziekte. Voor een van haar boeken, Aboikoni, kreeg ze een award.

Hilli Arduin weet als geen ander op voortreffelijke wijze invulling te geven aan haar functie als gedragsdeskundige, aangezien ze bekend is met meerdere culturen, zoals de Surinaamse, de Curaçaose en de Nederlandse cultuur. Dit alles en nog veel meer over Hilli vanavond om 21.00 uur in RBN’s top-10 hit parade via kanaal 5-1.

error: Kopiëren mag niet!