Amerikaans mobiel veldhospitaal bij RZW in gebruik genomen

Een groot mobiel veldhospitaal, dat onlangs is vervoerd van de legerbasis Joint Base Charleston (JBC) in  de Verenigde Staten naar Suriname voor de strijd tegen Covid-19, is vrijdag 23 juli op het complex van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) officieel in gebruik genomen.

De Amerikanen hopen dat het veldhospitaal het door Covid-19 veroorzaakte tekort aan medische capaciteit van Suriname zal vergroten. 

De Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Karen Lynn Williams, en SOUTHCOM-stafchef admiraal Yvette Davids overhandigden vrijdag ceremonieel het veldhospitaal van $ 865.000 aan president Chandrikapersad Santokhi. Namens de regering van Suriname waren ook aanwezig minister van Defensie Krishna Mathoera en minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, evenals NCCR-directeur (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) kolonel Jerry Slijngard en directeuren van het Regionaal Ziekenhuis Wanica, waar de mobiele faciliteit is opgezet

Het draagbare veldhospitaal werd door U.S. Southern Command (USSOUTHCOM) geschonken aan het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid. Een JBC Boeing C-17 toestel transporteerde het ziekenhuis, dat een capaciteit heeft van tussen de 40 en 70 bedden. Het is uitgerust met twee dieselgeneratoren en negen airconditioning units, om “gezondheids- en openbare veiligheidsprofessionals te ondersteunen bij het verzorgen van patiënten, het redden van levens en het verminderen van  lijden”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: