Weer illegaal rondhout in beslag genomen

Terwijl het strafrechterlijk onderzoek van de in april in beslag genomen partij rondhoutblokken in 100 containers nog gaande is, is naar Dagblad Suriname verneemt, vorige maand weer een partij illegaal rondhoutblokken in beslag genomen. SBB (Stichting Bosbeheer en Bostoezicht) bevestigt dit donderdagmiddag 22 juli desgevraagd aan Dagblad Suriname.

Het zou gaan om in totaal 9 containers van 40 ft. De inbeslagname is geschied op aangeven van de directeur van de Belastingdienst, hoofd van de Vliegende Brigade. De SBB verleende daarbij de nodige assistentie. Er zijn naar verluidt vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Het lijkt schering en inslag te zijn met illegale houtexporten. Degenen die zich hieraan schuldig maken schijnen absoluut niet onder de indruk te zijn van de verschillende inbeslagnemingen. In januari werden 13 containers met rondhout in beslag genomen op de haven die klaar waren voor exportverscheping. In april waren het 100 containers van 40 ft die in beslag werden genomen. Er volgde enkele arrestaties daarop.

Nu is bekend geworden dat vorige maand 9 containers met illegaal hout in beslag is genomen. Het gaat om een volume van circa 225 kubieke meter. De  lokale waarde van het hout is circa US$ 200 per kubieke meter.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: