Rolls Royce van Calypso overleden

De Vincentiaanse cultureel ambassadeur Calypsonian Winston Soso is zondag overleden aan complicaties als gevolg van nierfalen. Woensdag vierde hij zijn 69ste verjaardag.

Soso, die in het begin tot het midden van de jaren zeventig als keeper diende voor het nationale voetbalteam van St. Vincent, leed in juli vorig jaar aan nierfalen en werd driemaal per week gedialyseerd. Kort daarna kreeg hij een lichte beroerte. Soso was sindsdien niet in staat om te werken en fans begonnen geld in te zamelen om hem te helpen.

Geprezen als de Rolls Royce van de calypso door de mensen van St. Vincent, trad Soso in de jaren 70 tot 90 regelmatig op in Trinidad met populaire liedjes als “Dianne”, “In The Panyard”, I Doh Mind”, “Fool Around, ‘All A Man Want’, ‘Carnival’ en het baanbrekende ‘Out On The Edge’.

Veel van Soso’s liedjes waren gericht op de fysieke eigenschappen van vrouwen en interacties met hen, waarvoor hij geen verontschuldiging aanbood door te zeggen: “Vrouwen zijn geweldige fans. ” And more than that, yuh can’t go to a party and wine up on a man.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: