Belfort niet onder de indruk van jaarprestatie regering: “Het zal alleen maar erger worden”

Op de vraag hoe hij terugkijkt op het eerste jaar van de regering hoeft volksvertegenwoordiger Edward Belfort  van de ABOP niet lang na te denken. “Je kunt het in de kranten nalezen en de mensen zijn teleurgesteld”, zegt Belfort in een eerste reactie. Hij zegt ook dat beloftes niet zijn nagekomen. “De mensen zijn teleurgesteld.”

Belfort merkt op, dat er alleen maar gebakken lucht is verkocht aan het volk. Hij noemt het 200 dagen plan en de eerste 9 maanden. De volksvertegenwoordiger blikt terug op nepotisme en regelarij. “Voor het volk is niets gedaan.”

Onlangs noemde de president in de media dat de regering juist werkt. De president deelde mee dat de regering in staat is om elke maand de salarissen van ambtenaren te betalen, ondanks de moeilijke omstandigheden. Maar, Assembleelid Belfort wuift dit weg en zegt dat het doen van maandelijkse betalingen van salarissen een taak is van de overheid. “Het is geen tegemoetkoming naar het volk, maar een must. Hij is verplicht om dat te doen, wie moet anders dan betalen, het buitenland?”, wil Belfort weten. Hij noemt dit een verantwoordelijkheid van de regering.

Ook het stellen van verkeerde prioriteiten noemt Belfort als een minpunt. De plannen voor de aanschaf van luxe auto’s hebben voor veel onbegrip gezorgd. Hij zet dit af tegen het tekort aan medicamenten in de ziekenhuizen. Toch zijn er ook personen die opmerken dat het land onder moeilijke omstandigheden is overgenomen. Hierop merkt Belfort op dat niemand een ander heeft verplicht om het land over te nemen. “De president had toch een plan om het land te redden?” Ook vraagt de volksvertegenwoordiger hoe het zit met het diaspora kapitaal. “Er was toch 3 tot 4 miljard diaspora kapitaal?”

Pasklaar

Belfort noemt ook de beloften aan de mensen in het binnenland voor wie naar afzetmogelijkheden zou worden gezocht voor hun landbouwproducten. De volksvertegenwoordiger zegt, dat de moeilijke omstandigheden vooraf bekend waren en dat zaken niet moeten worden geprobeerd om te worden goedgepraat. “Er was toch een pasklaar antwoord?”, refereert Belfort. De volksvertegenwoordiger voorspelt met de komst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) juist nog grotere uitdagingen voor Suriname. “Het zal alleen maar erger worden”, zegt hij tot slot.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: