Goejaba krijgt een geldautomaat

Het dorp Goejaba aan de Boven Surinamerivier krijgt een geldautomaat. Hiermee wordt voldaan aan de wens van de bewoners van dit dorp. Het is een hele verlichting voor de mensen in het dorp, zegt een medewerker verbonden aan het bestuursressort Boven Suriname. Ze kunnen nu ter plaatse hun geld pinnen.

Het is een operatie van Banking Network Suriname N.V.  Er is voor Goejaba gekozen vanwege het feit, dat het dorp nu over 1×24 uur stroom beschikt. Het is ook het grootste dorp in het gebied en telt ongeveer 3.000 inwoners. 

De Atm cabine werd woensdag 7 juni vervoerd naar het dorp, op een heel unieke manier. Twee boten waren aan elkaar vastgetimmerd, dwarsliggers waren geplaatst en daarop kwam de cabine te staan.

Het is de bedoeling dat er naar mogelijkheden wordt gekeken om in meerdere dorpen een geldautomaat te plaatsen. Hoe het bevoorraden en beveiliging van de machine gaat plaatsvinden is onduidelijk.

Dagblad Suriname heeft geprobeerd een reactie te krijgen van Banking Network Suriname N.V, maar een afspraak daartoe werd tot tweemaal toe gecanceld. 

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: