Minister Ramdin woont virtuele Raad van Ministers OACPS bij

De Organisatie van Afrikaanse, Caraïbische en Pacifische Staten (OACPS) is virtueel bijeengekomen io 6, 7 en 8 juli voor de 112e Raad van Ministers Vergadering. Deze tweejaarlijkse vergadering werd gehouden onder voorzitterschap van de Solomon Eilanden. De Secretaris-Generaal van de OACPS, Jorge Rebello Pinto Chikoti, heeft de activiteiten van het Secretariaat van de afgelopen zes maanden gepresenteerd. De ministers van Buitenlandse Zaken hebben zich gebogen over internationale -, financiële en administratieve vraagstukken, zo schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) pas donderdag 15 juli.

Tijdens deze vergadering werd onder andere de herstructurering van de organisatie met het doel om de organisatie beter toe te rusten voor de rol die het dient te vervullen. Verder zijn diverse internationale kwesties, waaronder de unilaterale beslissing genomen door de Europese Unie omtrent de blacklisting van lidlanden en de enorme economische gevolgen van dit besluit voor de landen, aan de orde gesteld.

Minister Albert Ramdin van BIBIS heeft in zijn interventie de noodzaak van strategische partnerschappen benadrukt en gevraagd voor betere samenwerking om resistent te worden voor de uitdagingen die gepaard gaan met globalisatie. Verder gaf hij aan, dat een gezamenlijke stem en toegang tot adequate financiering van eminent belang zijn voor de aanpak van milieu en mondiale klimaatdiscussies.

De vergadering werd afgesloten met de aanname van een aantal aanbevelingen en besluiten, waaronder goedkeuring aan de benaming van de nieuwe partnerschapsovereenkomst met de Europe Unie die later dit jaar op Samoa moet worden ondertekend door de ministers van Buitenlandse Zaken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: