Man (34) aangehouden die vriend van zijn echtgenote kapt

De politie van het bureau de Nieuwe Grond heeft op dinsdag 13 juli de 34-jarige V.C. aangehouden die ervan wordt verdacht een vriend van hem, die een relatie blijkt te hebben met zijn echtgenote, te hebben gekapt.

Agenten reageerden die dag op een melding van een kappartij op een adres in het werkressort. Bij aankomst op de locatie troffen agenten de 32-jarige K.D. aan, van wie beide benen besmeurd waren met bloed.

Onderzoek wees uit dat V.C., die ongeveer dertien jaar gehuwd is met zijn vrouw G.J. (31), bij thuiskomst hun vier minderjarige meisjes in de woonkamer aantrof. Zijn vrouw zag hij niet in hun slaapkamer en vond dat vreemd. Hij ging op onderzoek uit en ontdekte dat een andere slaapkamer op slot was. Hij klopte op die deur en hoorde de stem van zijn vrouw. Hij vroeg haar de deur te openen, maar zij weigerde dat te doen. V.C. vertrouwde het niet en trapte vervolgens de deur open. Hierop zag hij een man, met wie hij goed bevriend was, in zijn boxerbroek over het schuifraam wegspringen. 

Zijn vrouw die op dat moment niet gekleed was, hield hem tegen om de man achterna te gaan.

V.C. greep vermoedelijk uit boosheid naar een scherp voorwerp in de keuken en ging op zoek naar de man. Op het leegstaand perceel naast hun woning trof hij de man op zijn buik liggend aan. Hij zwaaide met het scherp voorwerp in de richting van K.D., waarbij de man aan beide benen gewond raakte. Het slachtoffer kleedde zich daarna aan met zijn kleding die inmiddels door de vrouw naar het leegstaand perceel was gegooid en begaf zich voor hulp naar de overburen. 

De buren die vermoedden dat de met bloed besmeurde man een strafbaar feit had gepleegd, schakelden de politie in.

Bij aankomst van de agenten kwam het motief voor de kapverwondingen aan het licht en werd V.C. door de politie aangehouden. Het scherp voorwerp werd aangetroffen en inbeslaggenomen. 

Het slachtoffer werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Inmiddels is hij ontslagen en voor verdere medische behandeling naar een chirurg verwezen.

De verdachte V.C. is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!