FeWiejj is van eenvoudig Surinamer uitgegroeid tot influencer

Een bekend gezicht op sociale media, YouTube is van de Surinamer FeWiejj. In een gesprek vertelt hij dat FeWiejj een artiestennaam is. Hij is geboren als Fernando. Al op jong leeftijd kon hij de letter R nooit uitspreken. Hij wordt door iedereen Fer of Ferry geroepen dus in de plaats van Ferry zei hij gewoon Fewie en die jj’s toegepast om het een beetje uniek te maken.

Al van jongsaf is hij bezig met komedie. Altijd iemand die onschuldig deed en van de gekste dingen deed. Maar toen bestond geen geweldige technologische spulletjes en sociale media niet. Tot hij een paar jaren  geleden FeWiejj een paar content creators zag op social media die bezig waren met dingen die hem inspireerde. Hij keek toen naar “sacrament 597, Huan Grantjie en Vines of Su”. Deze waren los van 1 en 1 is 3 ook die OG content creators. FeWiejj bedacht toen, ‘dit is wat ik gewend ben te doen dus waarom niet uitproberen’. Hij ging ervoor en zegt, ‘it was all worth the try’. Hij heeft in het begin samengewerkt met andere zoals Error404entertainment en ‘dit is het nieuws en Psychovich’ benadrukt hij lachend. ‘Ook ooit samengewerkt met bekende content creators zoals Lafu comedy, Kayleigh Tseng, Kash4vr, Thirza King en nog een heleboel’.

FeWiejj is al 7-8 jaren bezig met het produceren van filmpjes. Met betrekking tot de ideetjes zegt hij “de ideetjes komen gewoon willekeurig in me op. Bijvoorbeeld als ik ergens zit komt er ineens een idee in me hoofd. Ik schrijf het op en dan verwerk ik hem verder in scriptvorm om het vervolgens te filmen. Sommige ideetjes komen uit het dagelijkse leven en dan zetten we een saus erbij om het een komedie tint te geven”

Voor alle reacties of commentaren onder zijn content heeft hij waardering want als content creator moet je feedback krijgen van je kijkers. Hij is blij dat de meerderheid uit positieve comments bestaat, want dat geeft ook een gevoel van goed werk verrichten. FeWiejj merkt ook op dat je altijd een paar mensen zult hebben ertussen die kritiek leveren maar that’s all part of the work, alle opbouwend kritiek neemt hij mee als maker.

“Mijn doel is altijd geweest om een impact te maken op de samenleving. Ik wilde iemand altijd laten smilen of laten lachen en heb het zo goed gedaan dat ik zelf van me hobby me werk heb kunnen maken. Ik doe nu ook betaalde comedy commercials voor bedrijven en ondernemers. Ik heb hier en daar ook deals met bepaalde bedrijven, op contractbasis werk ik namelijk hier en daar ook mijn eigen manier van promotie werk. Vele mensen vinden dat followers maar cijfers zijn. Ik zeg dat followers een vorm is van succes behalen. Slapeloze nachten, veel denkwerk, acteren, editen en een goede reputatie behouden heeft ervoor gezorgd wie ik nu ben. Ik mag zeggen dat ik heel trots ben op mezelf, tot slot een bijzonder dank aan Dagblad Suriname voor dit artikel en mijn boodschap naar de samenleving toe is, Loop met een positieve mindset rond en doe wat jij blij maakt aldus FeWiejj.(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: