Ooit weigerde Rishi Kapoor een film met Amitabh Bachchan

Acteur-filmmaker Tinnu Anand heeft in een interview onthuld dat hij moeite had om zijn regiedebuut te maken met de film Duniya Meri Jeb Mein uit 1979, ondanks het feit dat hij Amitabh Bachchan en Rishi Kapoor – twee van de grootste sterren van toen – aan boord kreeg. Tinnu, die zijn regiedebuut maakte met de film, zei dat Rishi Kapoor een dag nadat hij ja had gezegd tegen de film weigerde met Bachchan samen te werken.

“Mijn broer Bittu was een producer en we waren financieel niet zeker om een film als Duniya Meri Jeb Mein te maken. Dus moesten we luisteren naar de grillen en fantasieën van de acteurs.  Zoals toen ik Rishi Kapoor vertelde dat ik het verhaal aan Amitabh Bachchan ging vertellen, was hij erg blij. Die avond ging hij naar een feest van de film Zinda Dil en toen zijn cameraman-regisseur Sudarshan Nag hem vroeg waar hij zo blij mee was, vertelde hij hem dat hij en Amitabh de volgende dag op de stippellijn zouden tekenen om op te treden in Tinnu’s film”, vertelde de regisseur aan ETimes.

Tinnu voegde eraan toe dat het de opmerking van Nag was die Rishi van gedachten veranderde en hij vertelde de makers dat hij de film alleen zou maken als Bachchan werd vervangen. “Nag vroeg hem of het over een trapeze-act ging en toen Rishi bevestigde dat het zo was, zeiden ze hem dat het dwaas zou zijn om de film te maken als Amitabh er deel van zou uitmaken. De volgende ochtend kreeg mijn broer een telefoontje van hem – ze waren heel close en Rishi had twee films met ons gemaakt zonder ook maar een cent te vragen – en Rishi vertelde Bittu dat hij de film maar op één voorwaarde zou maken. “Hij wilde dat we iemand anders zouden casten omdat Rishi ervan overtuigd was dat Amitabh een betere rol had dan hij en aangezien hij een gehandicapt personage speelde, zou hij sympathie krijgen. We zaten in een lastig parket.”

De oplossing voor het probleem werd ook gegeven door Rishi Kapoor, aangezien hij zijn superster-oom Shashi Kapoor als vervanger voorstelde. ‘Rishi stelde voor om Shashi Kapoor, zijn oom, mee te nemen. Maar we wisten toen nog niet dat Shashi maar twee uur per dag zou geven voor de film. Blijkbaar heette hij ‘taxi’ en dat label werd hem gegeven door Raj Kapoor. (Shashi Kapoor had een hectische levensstijl en hij zou zoveel bewegen dat hij het grootste deel van zijn dag in een auto zou doorbrengen, vandaar de naam taxi.)

Duniya Meri Jeb Mein uitgebracht in 1979, met in de hoofdrollen Rishi Kapoor, Shashi Kapoor en Neetu Kapoor. Hoewel Rishi Kapoor en Amitabh Bachchan concurrenten waren, speelden ze samen in verschillende gedenkwaardige films, waaronder Amar Akbar Anthony, Naseeb, Kabhi Kabhi en Coolie. Ze vormden voor het laatst een koppel in Umesh Shukla’s 102 Not Out in 2018 na een onderbreking van 27 jaar.

error: Kopiëren mag niet!