Ontevreden RGD- medewerkers in actie uit onvrede over optreden bond

Een groot aantal personeelsleden bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is maandagochtend 12 juli naar het hoofdkantoor getogen om uiting te geven aan hun onvrede over een eerder bereikt akkoord tussen de bondsvoorzitter Robby Naarendorp en de direktie.

De werknemers vinden, dat de bondsvoorzitter niet opkomt voor hun belangen. In een schrijven aan Naarendorp zeggen de ontevreden leden, dat ze bestuursverkiezingen willen. Naarendorp zou eigendunkelijk besluiten nemen zonder overleg met de leden. Ze zeggen dat wanneer het akkoord reeds getekend is, de leden pas worden geinformeerd. De ontevreden leden willen af van Naarendorp als bondsvoorzitter.

De Bond van Personeel bij de RGD (BPRGD) heeft begin deze maand acties aangekondigd. De bond eiste de uitbetaling van een lumpsum over 2020 en een eenmalige uitkering. Ook eiste ze, dat de cao-onderhandelingen over 2021 spoedig van start gaan.

Nadat de bondsvoorzitter met de regering een akkoord had bereikt over de eisen, werden de aangekondigde acties van 2 juli afgeblazen. Nu blijken personeelsleden niet tevreden te zijn met het bereikte akkoord en willen ze af van de bondsvoorzitter.

SS

error: Kopiëren mag niet!