Coalitie en oppositie in Assemblee oneens over bouw nieuwe vergaderzaal

De oppositie en de coalitie in de Nationale Assemblee zijn het oneens met elkaar over de bouw van een nieuwe vergaderzaal. Tijdens een huishoudelijke vergadering vorige week waarbij dit onderwerp aan de orde kwam zijn de discussies heftig verlopen. Zo verneemt Dagblad Suriname uit bronnen rond de Nationale Assemblee.

Er werd gedebatteerd over de fysieke locatie voor de bouw van een nieuwe vergaderzaal van het parlement. De coalitie is er voorstander van, dat de nieuwe vergaderzaal van het parlement moet komen op het terrein van het oud Assemblee gebouw op de hoek van de Henck Arronstraat en de Grote Combé. Het oude Assemblee gebouw en het aangrenzend gebouw van Algemene Zaken worden thans in hun oude monumentale glorie herbouwd met een IDB-lening (inter-American Development Bank). Uit deze lening, groot circa US$ 21 miljoen, wordt een serie monumentale panden van de overheid in hun oude staat gerestaureerd. 

De te bouwen nieuwe vergaderzaal van het parlement zou naar Dagblad Suriname verneemt een bedrag van ruim US$ 6 miljoen kosten. De oppositie, met name de NDP-fractie, is het faliekant oneens over de locatie. De nieuw te bouwen vergaderzaal kan misschien nog net op het bewuste terrein opgezet worden, maar het biedt volgens haar geen ruimte voor voldoende parkeerplaatsen. Tijdens een Assembleevergadering moeten minimaal 100 voertuigen veilig geparkeerd kunnen worden. De oppositie vindt dat de huidige locatie langs de rivier waar de Nationale Assemblee staat voldoende ruimte biedt voor een uitbreiding en aanpassing van de vergaderzaal, met genoeg ruimte voor parkeerplaatsen.

Het geraamd bedrag van US$ 6 miljoen voor een nieuwe vergaderzaal is volgens haar bij lange na ook niet voldoende voor de inrichting van de nieuwe vergaderzaal. Bouwen op de huidige locatie waar het parlement thans staat zal veel minder kosten. In het oude Assemblee gebouw, dat thans in zijn oude monumentale vorm wordt herbouwd, zullen de administratieve en ondersteunende diensten van het parlement worden gehuisvest. 

SS

error: Kopiëren mag niet!