Bucks slaat terug in Game 3: Giannis dropt 41

Antetokounmpo had 41 punten, 13 rebounds en zes assists in de terugkeer van de NBA Finals naar Milwaukee, en de Bucks verpletterden Phoenix zondagavond 11 juli met 120 -100, waardoor de voorsprong van de Suns werd teruggebracht tot 2-1.

‘We wisten wat voor soort wedstrijd dit zou worden”, zei Giannis Antetokounmpo.  ‘We wisten dat als we de wedstrijd verliezen, je in problemen zit.’


Het was de eerste NBA Finals-wedstrijd in Milwaukee sinds 1974 en Antetokounmpo en de Bucks overrompelenden de Suns .

‘Ik zei het na de laatste wedstrijd. Dit team geeft niet op. Ze blijven de hele tijd doorspelen’, zei Suns ster Devin Booker. ‘Dus we moeten dezelfde inspanning leveren als in de eerste twee wedstrijden en ik denk dat we in goede vorm zullen zijn.’

Antetokounmpo, die de laatste twee wedstrijden van de Eastern Conference-finale miste vanwege een linkerknieblessure en niet zeker wist of hij zelfs in staat zou zijn om aan deze serie te beginnen, zette zijn prestatie van 42 punten en 12 rebounds in Game 2 voort. Met twee opeenvolgende wedstrijden van 40 punten in de NBA Finals is hij bezig een record te vestigen.

Chris Paul had 19 punten en negen assists, maar de rest van de Suns was nergens te bekennen. Booker scoorde slechts 10 punten.

Jrue Holiday kaatste terug na twee slechte wedstrijden in Phoenix en scoorde 21 punten om de Bucks weer op weg te helpen naar een comeback, nadat ze in deze playoffs al een 2-0-achterstand hadden overwonnen. 

Khris Middleton voegde er 18 toe
‘We hebben allemaal een hekel aan verliezen en we kennen het uiteindelijke doel’, zei Holiday.

De Bucks zijn op zoek naar hun tweede NBA-titel en hadden in 47 jaar geen finals gespeeld.  Ze namen de controle over deze wedstrijd door Phoenix in de laatste negen minuten van het tweede quarter met 30-9 te verslaan en de derde met een 16-0 run af te sluiten.

De Bucks, die al eerder in deze playoffs een 2-0 hadden, voorkwamen  een 3-0 achterstand van waaruit geen enkel NBA-team in de final terug is gekomen. Ze beperkten de Suns tot negen 3-pointers nadat Phoenix 20 had in zijn Game 2-overwinning.

Ayton en Jae Crowder hadden elk 18 punten voor de Suns. Maar Mikal Bridges, die een carrière playoff-high 27 punten had in Game 2, nam slechts vier schoten en had vier punten.

Game 4 is woensdagavond in Milwaukee.

error: Kopiëren mag niet!