Vicepresident luistert naar voorzitters plantages Para

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft donderdag 8 juli op zijn
kabinet de voorzitters van de plantages van het district Para
ontvangen. De groep bracht een kennismakingsbezoek onder leiding van
districtscommissaris Marlene Joden van Para.

Volgens Henry Ommen, voorzitter van de Federatie Para Plantages, was het de eerste keer in de geschiedenis dat een vicepresident alle voorzitters van de plantages in een vergadering heeft ontvangen, zo bericht het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

Zowel de collectieve problemen en wensen van de federatie, alsook die
van elke plantage in het bijzonder, zijn gepresenteerd. Collectief hebben
de Paranen zaken aangekaart als de nog vast te stellen plantagegrenzen, boedelkwestie, ophalen van rivieren door Para voor de vlotte ontwatering en het dispuut tussen Suralco en plantage Onoribo.

Tevens wil de federatie dat alle eigendomsgronden van plantages, die
ooit door de staat in concessie waren uitgegeven, terugkeren in de boezem va de plantages.

Brunswijk heeft beloofd deskundigen aan het werk te zetten om te werken aan oplossingen van deze problemen. Na verloop van tijd zal de vicepresident weer praten met de groep.

Elviera Sandie, voorzitster van plantage Bersaba, vond het bijzonder dat de Brunswijk twee en een half uur lang geconcentreerd naar de Paranen heeft geluisterd. De strijd die plantagebesturen al 20 jaar leveren voor wettelijke erkenning wil ze opgelost zien. Bij de ontwatering van Para zullen de gemeenschappen zeker economisch baat hebben. De uitgemijnde gebieden moeten ook tot ontwikkeling worden gebracht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: