Interpol bevestigt: Ex-minister Hoefdraad nu op internationale opsporingslijst

Het Openbaar Ministerie (OM) had vrijdagmiddag 9 juli tegenover de redactie van Dagblad Suriname al bevestigd, dat op 8 juli oud-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad ‘op de internationale signaleringslijst van Interpol is geplaatst’. Dit is gebeurd nadat Suriname ‘daadwerkelijk informatie regarderende dhr. Gillmore Hoefdraad had verstrekt aan Interpol’. De plaatsing op de signaleringslijst is nu ook bevestgd door Interpol op de website van de organisatie.

Volgens het OM heeft de plaatsing van Hoefdraad op de ‘wanted’ lijst van Interpol ‘tot gevolg, dat indien dhr. Hoefdraad gesignaleerd wordt, er kan worden overgegaan tot aanhouding’.

Hoefdraad wordt van elf strafbare feiten verdacht, waaronder overtreding van de Bankwet, de Wet Witwassen, ambtsverduistering en oplichting. 

Hij is al vele maanden op de vlucht voor Justitie en politie.

Er waren eind juli vorig jaar in Suriname en Guyana bronnen die bevestigden, dat Hoefdraad zich in Guyana zou bevinden. Voor het laatst was hij in Suriname gezien te Leonsberg. De nieuwswebsite Kaieteur News in Guyana had kunnen achterhalen dat Hoefdraad in Guyana is. Hij was herkend in Berbice, Skeldon, en in gezelschap van enkele mannen die Nederlands spraken. Daarna werd het stil rond de persoon van Hoefdraad en is hij nergens meer gesignaleerd.

Nu, vele maanden nadat Suriname Interpol had verzocht de oud-minister op de internationale signaleringslijst geplaatst te krijgen, is dat een feit, en is het nu ook officieel door Interpol bevestigd. Volgens Interpol is Hoefdraad ‘vlucht gevaarlijk (‘Escape Risk’).

Als mogelijke landen waar hij zich zou kunnen bevinden worden vermeld Rusland, Servië, Brazilië, Cuba en Venezuela.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: