De economische situatie schrikt kleine ondernemers af

Dit zeggen enkele burgers tegenover Dagblad Suriname. Warun, die zelf ondernemer is, geeft aan dat hij door de situatie gedwongen is zijn business te stoppen.

‘Ik ben namelijk een jaar geleden gestart en zie dat het helemaal niets voorstelt. De totale lockdown heeft ook een rol hierbij gespeeld. Ik heb zo ook mijn klantenkring verloren en ook door de extra concurrentie komen er nauwelijks klanten bij mij in de zaak’, zegt Warun. ‘Ik heb ook mijn auto moeten verkopen om mijn lasten te betalen en er komen nog meer problemen bij. De maat raakt al vol en ik denk dat ik mijn zaak ga sluiten. Mijn personeel gaat zo ook een ander werk moeten zoeken. Maar tot zij geen ander werk hebben probeer ik mijn best te doen, uiteindelijk hebben wij niet gevraagd om deze situatie waarin wij zitten’, aldus de ondernemer.

Een groenteverkoper stelt, dat de verkoop slap gaat en langs de straat verkopen zijn financiële situatie niet heeft opgelost.

‘Eenieder ervaart de verkoop anders. Nu de brandstofprijs ook stijgt, ga je dagelijks moeten tanken om uit te rijden en terug naar huis en dat duwt dieper in de schulden. Het huis aan huis leveren deed ik ook, maar heb dat ook gestopt. De klanten zijn ook niet in staat dat extraatje bij te betalen of geven na aankomst aan, dat ze de groenten niet meer willen vanwege de leveringskosten. Je hebt dus met verschillende dingen te maken’, zegt de groenteverkoper. ’De groenten zijn duur en heb je nauwelijks klanten. Je gaat dan in enkele buurten moeten gaan waarvan je weet dat er gekocht gaat worden. Ik verkoop intussen voor mijn huis en kijk wat het wordt. Ik hoop dat het alleen een beetje beter wordt in het land. Dat we gezamenlijk zonder onderscheid het land vooruit kunnen brengen en werken naar een betere morgen.’

 TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: